Læs mere: Tempura - japansk dybstegt
En af de mest populære maki ruller er California Roll. California Roll er næsten altid lavet som inside-out. Fyldet er krabbekød eller - oftere surimi (immiteret krabbekød, se note *1), agurk og avocado. Ydersiden af rullen er næsten altid rullet i enten tobiko (flyvefisk rogn) eller (ristede) sesam frø.
Læs mere: California Roll - sushiopskrifter
Læs mere: Japansk Omelet - Tamago
Udtrykket ”sushi” dækker over japanske delikatesser, som har det til fælles, at de er lavet af ris tilsat eddike.
Fra traditionel japansk stil til moderne fusionskøkken. Sushi har efterhånden erobret det meste af den vestlige verden. Ikke mindst i USA har sushien haft enorm succes.
Nigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.
Læs mere...Maki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.
Læs mere...Tykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.
Læs mere...I Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.
Læs mere...Hvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi
Læs mere... Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.
At få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.
Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).
Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.
Læs mere...Nori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag.
Læs mere...Man vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.
Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.
Læs mere...Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.
Læs mere...Wasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.
Læs mere...Der bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.
Læs mere...