Wasabi planterWasabi kan dyrkes på jord som landbrugsprodukt, men denne produktionsmetode anses dog for at give et produkt af ringere kvalitet, hvilket afspejler sig i prisen.

Wasabi dyrket på jord kaldes på japansk for oka (eller hatake)-wasabi , mens wasabi dyrket i vand kaldes for sawa-wasabi. Oka-wasabien benyttes mest til videreforarbejdning af wasabiprodukter såsom kapsler indeholdende kosttilskud. 

Hovedcenteret for wasabi-dyrkning i Japan er først og fremmest Izu halvøen i Shizuoka præfektur. Men, næsten alle af Japans 47 præfekturer er ”med”, når det gælder wasabi.

Vanskeligheden ved at dyrke wasabi af første kvalitet, hænger sammen med at det kræver en del at ”efterligne” det miljø, hvor wasabien vokser i naturen: konstant tilførsel af koldt, rindende iltet vand, en løs stenet/gruset sandjord at vokse i, og skygge fra træer.

De fleste, der dyrker wasabi, formerer planten ved at benytte de ”rodskud”, der vokser omkring rod-stængelen (rhizomet) på den modne wasabi plante. En stor plante kan have op mod 10 skud, der tages fra moderplanten, når denne høstes. Nogle dyrkere hævder, at man efter at have delt skuddene fra moderplanten i flere generationer, bliver nødt til at forny sin stamme helt fra bunden fra frø (eller nyindkøbte planter) for at undgå sygdomme. Men, på dette område hersker der ikke enighed. Denne artikels forfattere har endnu ikke erfaring med eller kendskab til formering gennem frø. Det håber vi at få i løbet af næste sæson, og vil da fremlægge vores erfaringer på hjemmesiden http://www.wasabi-n-sushi.dk . Her er også informationer om wasabi og mad.

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!