Wasabi kan dyrkes på jord som landbrugsprodukt, men denne produktionsmetode anses dog for at give et produkt af ringere kvalitet, hvilket afspejler sig i prisen.
Wasabi dyrket på jord kaldes på japansk for oka (eller hatake)-wasabi , mens wasabi dyrket i vand kaldes for sawa-wasabi. Oka-wasabien benyttes mest til videreforarbejdning af wasabiprodukter såsom kapsler indeholdende kosttilskud.
Hovedcenteret for wasabi-dyrkning i Japan er først og fremmest Izu halvøen i Shizuoka præfektur. Men, næsten alle af Japans 47 præfekturer er ”med”, når det gælder wasabi.
Vanskeligheden ved at dyrke wasabi af første kvalitet, hænger sammen med at det kræver en del at ”efterligne” det miljø, hvor wasabien vokser i naturen: konstant tilførsel af koldt, rindende iltet vand, en løs stenet/gruset sandjord at vokse i, og skygge fra træer.
De fleste, der dyrker wasabi, formerer planten ved at benytte de ”rodskud”, der vokser omkring rod-stængelen (rhizomet) på den modne wasabi plante. En stor plante kan have op mod 10 skud, der tages fra moderplanten, når denne høstes. Nogle dyrkere hævder, at man efter at have delt skuddene fra moderplanten i flere generationer, bliver nødt til at forny sin stamme helt fra bunden fra frø (eller nyindkøbte planter) for at undgå sygdomme. Men, på dette område hersker der ikke enighed. Denne artikels forfattere har endnu ikke erfaring med eller kendskab til formering gennem frø. Det håber vi at få i løbet af næste sæson, og vil da fremlægge vores erfaringer på hjemmesiden http://www.wasabi-n-sushi.dk . Her er også informationer om wasabi og mad.