I Japan imødekommes wasabiens krav ved, at man bygger ”vandbede” – terrasser eller hylder.
I Japan har landmænd igennem generationer ryddet tæt skov, gravet i den stenede jord som dækkede bjergene, drevet kiler ind i klipperne for at bryde byggesten, båret sten fra bjergskråningerne og har brugt stenene til at konstruere bassiner – ”hylder” - på de stejle skråninger.
Hylderne kan være op til 1 meter dybe, og består af sten og grus gradueret efter størrelse fra meget store sten i bunden og sand i toppen. Selv i dag, kræver vedligeholdelsen og reparationer af bassinerne, at wasabi-gartnerne mestrer det nødvendige stenhugger-håndværk. Kilerne er ganske vist erstattet af store boremaskiner, men da disse boremaskiner vejer tæt på tyve kg, er det endnu i dag et hårdt arbejde at vedligeholde et wasabifelt.
I ”de nye wasabi-lande”, eksperimenteres der med at ”efterligne” det japanske vand-terrassesystem i væksthuset. Der findes mange forskellige måder at løse opgaven på. De vigtige punkter er her:
Der skal skabes en kontinuerlig strøm af koldt, rent vand med et højt iltindhold. Lufttemperatur, vandtemperatur og pH-værdi er også afgørende faktorer for et godt udbytte.
Luft temperaturen (målt 2 meter over planterne) bør være mellem 8 til 18 ° C. Når lufttemperaturen overstiger 27-28 ° C, vil wasabi-planterne ofte blive inficeret med blødrod. Lufttemperaturer under 7-8 ° C kan bremse eller stoppe plantevæksten. Ved minus 2,5 ° C, begynder planterne at fryse, og kan blive beskadiget.
Vandtemperaturen er en af de mest kritiske faktorer, når der dyrkes Wasabi i et semi-akvatiske system. Den ideelle vandtemperatur er 12 til 15 ° C – altså den samme som den ideelle luft-temperatur omkring planterne. Når vandtemperaturen overstiger dette punkt, vil iltindholdet i vandet falde og planternes vækst være hæmmet. Ilt niveauet i vandet skal være højt.
PH i vand i en semi-akvatiske system bør være nær neutral eller let sur (6,0 til 7,0 pH).