Historiefortælling, journalistik, foto, film, podcast, smage-arrangementer, foredrag, kurser, events, konsulentforløb om det japanske køkken og madhistorie.
Wasabi´n´Sushi indgår også i partnerskaber med andre aktører for at sætte japansk mad, køkkenudstyr og madkultur på danskernes dagsorden.
Hvad får mennesker til at ville betale så meget for en grøntsag? Ja, lige præcis. Det er dét spørgsmål, som fascinerer os dybt. Vi finder, at det er fantastisk at mennesker frembringer … og efterspørger … fødevarer og drikkevarer, der er sublime.
I Wasabi ´n´ Sushi tror vi ikke, at vi kan det hele! Vi ville aldrig drømme om at lave et kursus i, hvordan man laver sushi. Men, vi kunne sagtens finde på at tage initiativ til og arrangere, at en dygtig sushi-kok lærte fra sig!
For det meste begrænser vi os til at finde historierne … og lade madkunstnerne optræde i dem . Disse madkunstnere kan have levet i fortiden og de kan være sprællevende. Vi kan li´ dem alene fordi de havde kærlighed til mad og gad gøre sig umage.
Wasabi´n´Sushi består af en fotograf og en journalist. Men også af to nørder. Når vi bliver optaget af noget, skal små bagateller ikke holde os tilbage. Det er sådan fotograf Bent Frost tænker, når han en lørdag eftermiddag låner en traktor og på sin grund graver huller på størrelse med en mindre villahave samtidig med, at kameraerne også gerne skal forevige handlingen : For NU skal der dyrkes wasabi efter sawa-metoden i Haubro! Og, det er sådan journalist Anders Dahl tænker, når han fjerde nat i træk læser om shogun Tokugawa Ieyasu, for at finde flere versioner af legenden om, hvordan han tog wasabien til sig og protekterede dyrkningen af den i en sådan grad, at andre dårligt nok måtte bruge den i madlavningen.
Nigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.
Læs mere...Maki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.
Læs mere...Tykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.
Læs mere...I Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.
Læs mere...Hvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi
Læs mere... Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.
At få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.
Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).
Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.
Læs mere...Nori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag.
Læs mere...Man vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.
Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.
Læs mere...Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.
Læs mere...Wasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.
Læs mere...Der bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.
Læs mere...