Sushi drikkevarer

Sake03Man kan godt være heldig at finde en god saké i Danmark. Men det store udvalg, er der os (WnS redaktionen) bekendt ingen, der har. Det kan der være flere grunde til:

Læs mere: Hvor kan man købe saké ?

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

sake02Der er to hovedkategorier af saké, Junmai og Honjozo.
Junmai betyder, at der ikke er tilsat destilleret alkohol. Kun fire ingredienser er brugt, nemlig ris, vand, Koji og gær.
Honjozo betyder, at der er blevet tilsat destilleret alkohol.

Læs mere: Typer af Saké

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

sakebrygSaké er en gæret drik ligesom øl og vin. Selve produktionsmetoden og ingredienserne får én til at tænke i retning af øl, for både øl og saké brygges på korn: Saké på ris, øl på byg, hvede eller rug. Lidt anderledes er det så, når man skal smage på saké.

Læs mere: Hvad er saké?

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

Sake01Man kan sagtens sige sushi uden at sige saké. Men saké kan være en særdeles delikat ting at drikke til sushi.
Allerførst en sproglig ”finesse”. Vi taler om saké, men saké er egentlig en betegnelse for alkohol som sådan, mens dét, vi forstår ved saké – risvin – kaldes for Nihonshu.

 

 

 

Læs mere: Saké introduktion

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

PinotNoir-r”Hvilken vin skal man servere til sushi?” Dét spørgsmål har vi stillet os selv på Wasabi ´n´Sushi-redaktionen. Vi har læst, vi har talt med mennesker fra restaurations- og vinbranchen. Og så – ikke mindst - har vi smagt os frem.

Der er ikke noget ”Man plejer …”

Læs mere: Hvilken vin serverer man til sushi & wasabi?

Overordnet kategori: Sushi drikkevarer

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!