Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Der findes forskellige sorter. 18-20 sorter er almindeligt dyrket i Japan.  Én af de mest populære er sorten Daruma.   Wasabi kaldes også for Japansk Peberrod.  Alle dele af planten kan bruges i madlavningen, herunder blade og stilke. Men det er rodstænglen - rhizomet - det er langt den mest eftertragtede del af planten.  Wasabiens har klynger af store og langstilkede, hjerteformede blade og hvide blomster.

 

Wasabiens historie

Japansk medicinsk litteratur nævner wasabien så tidligt som i det 10. århundrede. Wasabien har været genstand for mange moderne videnskabelige undersøgelser. Man hæfter sig især ved at der i wasabien findes stoffer som har antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Hertil kommer, at wasabien i høj grad er i forskernes  positive søgelys , når det drejer sig om naturlig beskyttelse mod kræft.

 Wasabi i naturen

Wasabi vokser vildt i Japan. Den vokser i kølige og disede bjergdale med vandløb, hvis bund består af sten, grus, sand og jord.  Wasabien gror i skyggen af træer eller buske. Planten trives i og ved siderne af vandløbet – altså i vand eller i gennemvædet men samtidig godt drænet underlag. Planten vokser sig omkring 60 centimeter høj og har en tyk delvis underjordisk rod-stængel (rhizomet).

Overordnet kategori: Wasabi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!