Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.
Dette hænger blandt andet sammen med, priserne på jord i Japan er skyhøje, hvilket igen betyder at en del landmænd takker ja til tilbud om at købe deres landbrugsjord til andre formål end landbrug.
De høje markedspriser har fået gartnere i New Zealand, Australien, USA og Canada til at eksperimentere med wasabien.
Måske er der også muligheder i wasabien for danske gartnere? Planten har et ry – eller måske snarere rygte – for at være een af de vanskeligste planter at dyrke under kontrollerede forhold. Man skal også have en god tålmodighed: For wasabien kan ikke presses frem i sin vækst: Det tager to til tre år for en Wasabi at blive høstmoden. Imidlertid er den høje markedspris et incitament, der har sat gang i de første danske wasabi-projekter. Wasabi-dyrkning er omgærdet af et sandt hemmeligheds-kræmmeri. Der bliver vogtet på viden om metoderne. Det følgende er tænkt som et oplæg til inspiration. Oplægget bygger delvis på egne erfaringer med wasabien, delvis på hvad forfatterne har kunnet finde frem af information.