Opskifter

temago
Vi har fulgt en meget enkel opskrift på sød japansk omelet - Tamago (tamago betyder æg). Opskriften er lagt frem af Kjeld Koplev - manden bag det gode P1-program Koplevs køkken - et program fra 2008, som handler om sushi - mest om sushi omelet. Man kan høre programmet (som er på 6½ min.). Opskriften fungerer perfekt.
 

 

 

" 2-3 æg
2 tsk. Sukker
1 tsk. Soja
1 spsk. risvineddike
Evt. Sake (kan undværes)

 

Ingredienserne kan købes i supermarkeder eller webshops bla. Shop Asia alt til asiatisk madlavning

Slå æggene ud i en skål, pisk godt sammen med sukker, soja, eddike og evt. sake.
 
Varm olien op på en slip-let pande og hæld æggemassen ud på den. Når massen er stivnet foldes den forsigtige over i den ene ende af panden. Hæld så mere æggemasse på den tomme halvdel af panden, og når den er stivnet, foldes den forsigtigt over den anden halvdel. Og sådan bliver man ved til der ikke er mere æg.
 
Skæres i passende stykker og serveres oven på en formet sushi-ris. Bind evt. et stykke tang, som et mavebælte, omkring den færdige sushi."
 

Den rigtige omelet-pandetamago-pande
 
Naturligvis kan man lave tamago på enhver god pande. Men, der findes en helt særlig pande til tamago. Det er en lille firekantet pande. Panden kan købes i Danmark. Vi har set den hos en virksomhed, som står bag hjemmesiden www.japanskedanmark.dk
Overordnet kategori: Sushi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!