fiskehuset-fra-havnesiden- kan det blive mere frisk?

Fiskehuset i Thisted har et meget stort udvalg af fisk og fiske-delikatesser. Den dag Wasabi´n´Sushi var på besøg, lå der fx Sankt Petersfisk i kølemontren. Og så er der det gode ved det, at Fiskehuset ikke kun er forbeholdt de lokale. Næeh, alle kan hente frisk Hanstholm fisk hjem med Fragtmanden på kort tid.

Det koster kun 0 kr. i fragt, hvis man køber for 550 kr. – og for den fragtpris kan man jo godt tillade sig at blive lidt frisk – så man spørger da, om ikke også naboen skal være med: Så deler man fiskepakken og Vestkysten rykker tæt ind i begge hjem et par aftener.

 

Fiskens smag afhænger af fiskens rejseerfaring

Per og Lisbeth Toft Jensen, som driver Fiskehuset, har virkelig en passion for det, de beskæftiger sig med: De vil præsentere deres kunder for fisk og fiske-produkter, der smager godt. De mener, at der er en god grund til det, når folk siger, at de ikke kan li fisk. Og den grund er, at mange mennesker ganske enkelt aldrig smager frisk fisk. Hvis man næsten kun har erfaring med frost-fiskefileterne fra supermarkedet, så forstår Lisbeth og Per godt, hvis man vrænger på næsen. Nogle fiskefileter har været på længere rejser – fx Danmark – Kina, retur  inden de når op på forbrugerens pande. Fiskene bliver landet i en dansk havn. De sendes til Kina for at blive fileteret, og så påbegynder de hjemrejsen inden de ender hos de danske supermarkeder. Fiskehusets fisk kommer kun ud for den ca. 20 km lange rejse fra Fiskeauktionen i Hanstholm til butikken i Thisted.


Frisk fisk = lang arbejdsdag

Per Toft Jensen henter hver morgen sin fisk på fiskeauktionen. Auktionen begynder kl. 7.00, men på det tidspunkt har Per været i gang i et par timer. Han har været rundt for at se, hvad der ligger i fiskekasserne så han nøjagtigt ved, hvad han vil gå efter i dag. For Per betyder det meget, at fiskene er fanget på en måde, der gør fiskeri bæredygtigt. Han kender de forskellige leverandører og ved, hvilke fiskebåde og kuttere de har. Derfor ved han også, hvilke fangstredskaber der er brugt til at fange de fisk, han senere på dagen lægger frem i køledisken.


Kvalitet … når det kommer til stykket!

Vi tog til Thisted for at snakke om sushi. Lisbeth og Per har stor erfaring med sushi. Lige pt. har de dog indstillet deres sushi-produktion. De synes, at det er vanskeligt at konkurrere med supermarked-sushien – altså på pris – den kvalitetsmæssige konkurrence har de ingen problem med at tage op. På det allersidste har de dog fået en del opfordringer til at genoptage sushi-fremstillingen.
Tun og laks har ikke nogen særstilling, når Lisbeth og Per taler om sushi. Det fyger med navne på fiskearter og fiskeprodukter, som er gode til sushi. Man kan se mange af arterne på Fiskehusets online-butik, men man kan også ringe, hvis man har helt særlige ønsker.


Fiskehuset,
Online-butik: www.fiskehuset.com . Læs om hvordan du får frisk fisk leveret til døren her.
Adresse: Havnen 31, DK-7700  Thisted
Tlf.: 97920986. Vi tager telefonen fra ca. 7.30
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Butikkens åbningstider er:
mandag-fredag 9.30-17.00, lørdag 9.30-13.00.

Overordnet kategori: Sushi Ingredienser

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!