Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Den bog emmer af kærlighed til og interesse for sit emne - sushi, og så emmer den af noget andet: Nemlig af den ikke er skrevet, fordi sushi er blevet mainstream. Ole G. Mouritsen har ikke lugtet guld, da han sad og skrev sin bog! Han har garanteret haft gyldne stunder, men det er noget helt andet: Han har tænkt på alle de oplevelser, han har haft i selskab med sushi-elskere – på restauranter og sushi-barer rundt om i verden – og sikkert også i private køkkener og spisestuer. Han har også tænkt på de mange  timer, hvor han i sit eget selskab har købt ind : Hos fiskehandlere eller grønthandleren. Han har udvalgt sig det bedste – og han har kunnet gøre det pga. sin viden og pga., at han har valgt kvalitets-leverandører! Han har tænkt på, hvad han ville præsentere sin hustru og børn, familie og venner for i aften! Sushi, ja … men hvilken sushi? Svaret har han til dels ladet sin fiskehandler bestemme: For forår, sommer, efterår og vinter er ikke ens! Når det drejer sig om god mad, er der noget, der hedder sæson! ”Sæson” er et gastronomisk begreb, som samtidig er et angreb: Et angreb på forventningen om, at alt må være til rådighed på ethvert tidspunkt – hvis man bare har penge nok!

Naturligvis er der alt det, der skal være i en bog om sushi: Opskrifter, gode råd og den slags. Og så er forfatteren Ole G. Mouritsen naturvidenskabsmand. Det giver bogen yderligere en dimension.
” Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” er en bog, der går dybt. Jeg tror, at man skal være lidt bidt for at give den en chance. Til gengæld er man opslugt, når man kommer ud på den anden side  

Læs mere på bogens egen hjemmeside: www.sushibog.dk

Overordnet kategori: Sushi Univers

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!