Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.
Den bog emmer af kærlighed til og interesse for sit emne - sushi, og så emmer den af noget andet: Nemlig af den ikke er skrevet, fordi sushi er blevet mainstream. Ole G. Mouritsen har ikke lugtet guld, da han sad og skrev sin bog! Han har garanteret haft gyldne stunder, men det er noget helt andet: Han har tænkt på alle de oplevelser, han har haft i selskab med sushi-elskere – på restauranter og sushi-barer rundt om i verden – og sikkert også i private køkkener og spisestuer. Han har også tænkt på de mange timer, hvor han i sit eget selskab har købt ind : Hos fiskehandlere eller grønthandleren. Han har udvalgt sig det bedste – og han har kunnet gøre det pga. sin viden og pga., at han har valgt kvalitets-leverandører! Han har tænkt på, hvad han ville præsentere sin hustru og børn, familie og venner for i aften! Sushi, ja … men hvilken sushi? Svaret har han til dels ladet sin fiskehandler bestemme: For forår, sommer, efterår og vinter er ikke ens! Når det drejer sig om god mad, er der noget, der hedder sæson! ”Sæson” er et gastronomisk begreb, som samtidig er et angreb: Et angreb på forventningen om, at alt må være til rådighed på ethvert tidspunkt – hvis man bare har penge nok!
Naturligvis er der alt det, der skal være i en bog om sushi: Opskrifter, gode råd og den slags. Og så er forfatteren Ole G. Mouritsen naturvidenskabsmand. Det giver bogen yderligere en dimension.
” Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” er en bog, der går dybt. Jeg tror, at man skal være lidt bidt for at give den en chance. Til gengæld er man opslugt, når man kommer ud på den anden side
Læs mere på bogens egen hjemmeside: www.sushibog.dk