Gæste-skribent på WnS om maki: Ulla Lentz Svensson Ulla_Lentz_Svensson

Forleden dumpede jeg – lidt tilfældigt – ind på en helt fantastisk blog: Lullaby og La La. Det var Googles løfte om, at der på bloggen skulle befinde sig en artikel om maki, der lokkede mig. Og, der var en artikel om maki – om at lave maki. Ulla Lentz er kvinden bag både en supergod artikel og nogle meget smukke fotos.

Wasabi-n-sushi har haft kontakt med Ulla. Hun fortæller, at hun ikke har nogen professionel fortid indenfor sushi, hvilket elers er nærliggende at tro, når man ser på den æstetiske kvalitet af hendes sushi. Ulla har ikke engang været på sushikursus Hun er helt og aldeles selvlært - har gjort brug af en sushikogebog og har luret lidt tricks af på nogle videoer på Youtube. Men først og fremmest har Ulla spist RIGTIG meget sushi på sushirestauranter både i Danmark og rundt om i verden.

Vi vil på det varmeste anbefale, at vores besøgende aflægger et besøg på Lullaby og La La. Ulla har gang i en masse spændende ting indenfor livsstils-området. Og man kan jo altid håbe på, at hun en dag får lyst til at fortælle endnu mere om sine erfaringer som sushi-kok.

Sushi_15

Ulla præsenterer sig sådan her: 34 årig mor til tre blonde drenge, Rasmus(6), Bertram(4) og lille baby Alfred på snart 1 år. Bosat lige midt i Tyskland med drenge og dejlig husbond. Farveglad krea hausfrau, fritidsgourmet, fotoentusiast, passioneret retrostofsamler og fan af 70'erne.

Overordnet kategori: Nyheder

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!