SushiWesternstyle-r

Fra traditionel japansk stil til moderne fusionskøkken. Sushi har efterhånden erobret det meste af den vestlige verden. Ikke mindst i USA har sushien haft enorm succes.

 

Sushiens rejse ud i verden har medført mange nye variationer af sushi. Det drejer sig om sushi, der på forskellig måde er tilpasset vestlig smag. Den vel nok bedste kendte sushi i ”vestlig stil” er California Roll (læs mere om den her nedenfor), som blev til da japanske sushi kokke i 1960´erne rejste til USA for at se, om de kunne gøre lykken der. I begyndelsen var det sydlige Californien stedet, hvor sushien slog an, men i løbet af 80´erne opnåede den popularitet i hele USA. California Roll har haft stor betydning, fordi mange mennesker via denne makisushi er blevet først skridt for skridt imod også at sætte stor pris på de mere traditionelle former for sushi.

Her er nogle eksempler på Western Style sushi (alle tre eksempler kan smages på flere danske sushi-restauranter):

California roll består af avocado , Kani Kama (som er ”forloren” krabbekød lavet af hakket fisk, nemlig sej, æggehvide, hvedemel, risvin og flere andre ingredienser). På de bedste restauranter kan der være tale om rigtigt krabbekød. Derudover agurk og rogn fra flyvefisk ( tobiko ). California Rolls er ofte lavet uramaki (altså ”omvendt” - med ris på ydersiden og nori på indersiden).

Dynamite roll består omfatter yellow tail (en fiskeart), tun eller laks og / eller rejer, og et fyld bestående af bønnespirer, gulerødder, avocado, agurk, chili og krydret mayonnaise.

Philadelphia Roll består af røget laks, Philadelphia flødeost , agurk eller avocado, og / eller løg.

Overordnet kategori: Sushi

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Læs om Sushi ingredienser

sushiris_rAt få lavet gode sushi ris kræver noget omhyggelighed.

Risene skal nemlig være (meget) klistrede. Ellers vil man ikke være i stand til at lave Nigiri Sushi).

Men samtidig må risene ikke blive for bløde. Man skal jo ikke lave risengrød – men sushi.

Læs mere...

nori-rNori – tang – er én af de faste ingredienser i flere slags sushi. Nori kan købes enten i rå eller ristet form. Hvis man køber det i rå form, skal det ristes inden brug. Nori er sprødt og har en salt smag. 

Læs mere...

ginger-rMan vil altid få serveret gari som tilbehør til sushi.

Gari er syltede skiver af ingefær, der er skåret meget tyndt.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!