Fra traditionel japansk stil til moderne fusionskøkken. Sushi har efterhånden erobret det meste af den vestlige verden. Ikke mindst i USA har sushien haft enorm succes.
Sushiens rejse ud i verden har medført mange nye variationer af sushi. Det drejer sig om sushi, der på forskellig måde er tilpasset vestlig smag. Den vel nok bedste kendte sushi i ”vestlig stil” er California Roll (læs mere om den her nedenfor), som blev til da japanske sushi kokke i 1960´erne rejste til USA for at se, om de kunne gøre lykken der. I begyndelsen var det sydlige Californien stedet, hvor sushien slog an, men i løbet af 80´erne opnåede den popularitet i hele USA. California Roll har haft stor betydning, fordi mange mennesker via denne makisushi er blevet først skridt for skridt imod også at sætte stor pris på de mere traditionelle former for sushi.
Her er nogle eksempler på Western Style sushi (alle tre eksempler kan smages på flere danske sushi-restauranter):
California roll består af avocado , Kani Kama (som er ”forloren” krabbekød lavet af hakket fisk, nemlig sej, æggehvide, hvedemel, risvin og flere andre ingredienser). På de bedste restauranter kan der være tale om rigtigt krabbekød. Derudover agurk og rogn fra flyvefisk ( tobiko ). California Rolls er ofte lavet uramaki (altså ”omvendt” - med ris på ydersiden og nori på indersiden).
Dynamite roll består omfatter yellow tail (en fiskeart), tun eller laks og / eller rejer, og et fyld bestående af bønnespirer, gulerødder, avocado, agurk, chili og krydret mayonnaise.
Philadelphia Roll består af røget laks, Philadelphia flødeost , agurk eller avocado, og / eller løg.