sushi_salling_miniNettet er jo en fantastisk ting. Vi bor i en lille by, Vegger, 30 km. udenfor Aalborg, og i går (14/12-10)  opdagede vi en blog, nemlig mandeblogen LeHype.dk -  http://www.lehype.dk -, som omtalte at man kan få virkelig god sushi take away i Aalborg, nærmere bestemt i stormagasinet Salling. Faktisk var LeHypes anmeldelse ganske overvældende , så den var lidt svært at sidde overhørig. Af hensyn til vores københavnske læsere skal lige indføjes, at Salling er en slags de store provinsbyers pendant til Magasin – give and take.
Karma Sushi står bag
Sushien skulle komme fra Karma. Karma er oprindeligt en sushi-restaurant i Frederikshavn, men fra at LeHype bragte indlægget og til at vi fandt og læste det, er der  sket det, at KARMA har åbnet en take-away i Aalborg. Det gjorde ikke udfordringen mindre. KARMA take away kender vi (fra den gode side), men hvordan vil det nu gå, når KARMA skal konkurrere med KARMA ? Er det dagens ”restoplag” fra KARMA take-away som bliver ekspederet ind til Salling ? Det skulle komme an på en prøve.
 
Inari i boksen!
Der var IKKE tale om ”restoplag”, vil vi skynde os at skrive! KARMA via Salling leverede en 16 stk. boks – nigiri og maki med tun, laks,hvidtun, torsk, rejer – og så var der inari! Så kan man brokke sig alt det man vil over, at inari i boks bliver blød og ”slatten”. Inari er en skøn sushi, og inari fra KARMA smagte dejligt!  Det samme må siges om hele boksen. Vi var en lille smule uheldig med en udskæring. Her var det godt at sushi-etikken foreskriver, at man helst skal tage en hel nigiri-sushi i munden på en gang – for ellers var det  umuligt at få bogstaveligt talt flået kødet fra hinanden. Anders klarede det i en mundfuld. Teresa har ikke helt så stor en mund, så hun sad tilbage og kæmpede for at få separeret den genstridige topping.
Man blir ikke snydt
MEN, der SKAL være plads til en uheldig detalje, og  den skal bestemt ikke overskygge dét faktum, at vi spiste sushi af absolut fin kvalitet. KARMA er altid meget large med størrelsen af fiskestykker.
Så er der prisen. 200,- kr. Se, her kommer KARMA til at konkurrere med KARMA. For vi giver  198,- kr., når vi henter en 16 stk. boks i KARMA take-away – en boks som er bedre end KARMA´s tilbud via Salling!
Og så alligevel: I KARMA take-away var der ikke inari med, og det kan godt vægte op! KARMA snyder i hvert fald ikke på vægten!
 
NOTER:
Wasabi´n´Sushi skal nok inden for få dage ligge en god opskrift på inari ud.
Til vores sushi drak Teresa og jeg en flaske  Casillero del Diablo Brut Reserva. En chilensk  ”champagne”. Den gik fint til sushien.
Overordnet kategori: Nyheder

nigirisushiNigiri sushi er populær sushi-type. "Nigiri" betyder knytnæve - altså er en nigiri en lille håndfuld ris.

Læs mere...

Hosomaki-rMaki sushi findes i forskellige varianter. Størrelsen kan variere. Den mest almindelige form er hosomaki.

Læs mere...

sushifutumaki_rTykkere Maki kaldes futomaki. Futomaki kan være fire centimeter i diameter eller mere.

Læs mere...

YanagiI Japan er knivsmede-håndværket en kunstart. Der findes flere forskellige typer af knive, der anvendes til at lave sushi med. Hver af knivene er udformet på en måde, der gør dem særligt egnede til en bestemt type skæring. Der er ligefrem knive, som er skabt til enkelte fiskearter.

Læs mere...

spisesushiHvis du nu har lagt en masse arbejde i at forberede sushi, eller hvis du spiser sushi på restaurant hvor kokken har lagt al sin faglige kunnen i præsentere sine gæster for sushi af høj kvalitet, er det en rigtig god ide at følge nogle få råd om, hvordan man spiser sushi

Læs mere...

Sushibog på dansk Der er ingen tvivl om, at Danmarks Sushi-BOG er Ole G. Mouritsens ”Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed ” fra 2006 ! Ole G. Mouritsen
Sushi. Lidenskab, videnskab & sundhed

Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck A/S
Pris: 299,00 kr.

Læs mere...

Wasabi muligheder i Danmark

Efterspørgslen efter ”den ægte vare” er stigende overalt i verden. I Japan overstiger efterspørgslen efter frisk wasabi samt wasabi-produkter udbuddet.

Læs mere...

Hvad er ægte wasabiWasabi er en flerårig plante. Planten hører til kålfamilien Brassicaceae/Cruciferae. Slægten Wasabia består af to arter, hvoraf Wasabia japonica er kultiveret.

Læs mere...

Om wasabiDer bliver efterhånden spist massevis af sushi i Danmark. De små dekorative retter med ris, fisk, tang eller kød er støt og roligt ved at erobre en plads i danskernes madglade hjerter.

Læs mere...

Søg - Wasabi og Sushi

Se.. Web-TV!